Middels dit bericht informeren wij u over een belangrijke wijziging in ons privacy beleid. Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Uw privacy staat bij ons hoog in het vaandel en we doen er alles aan om uw gegevens veilig te bewaren. Om meer te weten te komen over hoe wij uw gegevens ontvangen, gebruiken en opslaan, verwijzen wij u naar het Privacy Statement op onze website.
+31 70 390 95 90 Treubstraat 1 G 2288 EG Rijswijk

De Oculus Rift: Ga ermee aan de slag!

Goed nieuws voor gamers en gadget liefhebbers: eindelijk is de Oculus Rift Virtual Reality (VR) bril in off-en online winkels te verkrijgen. En ik wens gebruikers er heel veel plezier mee!

Want een fijn apparaat is het zeker en over de toegevoegde waarde van de Oculus Rift kan ik  meepraten. Al in het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw was ik namelijk lid van een groep VR enthousiastelingen verbonden aan de TU Delft. De ontwikkelingen in VR hebben na die eerste maar ook kostbare hype een flinke tijd stil gestaan. Tot een jaar of twee geleden de zogenaamde 'developers kits' op de markt kwamen, toen wist ik meteen: eindelijk kan ik met deze techniek aan de slag!

In het technisch tekenprogramma SketchUp dat wij bij Profile Project gebruiken kunnen omgevingen worden getekend die met de Oculus Rift in 3D beleefd worden. De ruimtelijkheid in een presentatie die je op die manier creëert is uniek en voor een interieur consultant natuurlijk een waanzinnige tool om een klant virtueel zijn nieuwe kantoor te laten bezichtigen. Een erg fijne vooruitgang, want een ervaring met de Oculus Rift is veel informatiever dan een 2D of een 360° presentatie op een regulier beeldscherm. Sinds ik er in 2014 mee werk heb ik al vele onroerendgoedeigenaren, makelaars maar bijvoorbeeld ook mensen van een professionele behangservice met verbazing op hun gezicht deze bijzondere bril zien afzetten na een presentatie.

Het maken van een proefopstelling voor een kantoorinrichting is sinds de komst van de Oculus Rift verleden tijd. En binnenkort, dat weet ik zeker, kunnen we in real time tijdens een presentatie desgevraagd de 3D omgeving voor de klanten aanpassen. Dus als een klant zijn toiletruimte verplaatst wil zien of in real time verschillende behangen in zijn wachtruimte de revue wil zien passeren, dan is dat tijdens een Oculus Rift presentatie geen probleem. 

 

profileproject afbeelding

terug naar overzicht