Middels dit bericht informeren wij u over een belangrijke wijziging in ons privacy beleid. Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Uw privacy staat bij ons hoog in het vaandel en we doen er alles aan om uw gegevens veilig te bewaren. Om meer te weten te komen over hoe wij uw gegevens ontvangen, gebruiken en opslaan, verwijzen wij u naar het Privacy Statement op onze website.
+31 70 390 95 90 Treubstraat 1 G 2288 EG Rijswijk

De trends van 2018 op het gebied van kantoorinrichting

In dit artikel zetten we de nieuwste trends op het gebied van kantoorinrichting op een rijtje. Een aantal trends die de afgelopen jaren al zichtbaar waren zetten zich door in 2018. Flexibele indelingen, biophilic design en het thuis voelen op kantoor bijvoorbeeld. Daarnaast speelt technologie een steeds belangrijkere rol in ons leven. Dit heeft ook invloed op onze manier van werken. Technologie stelt ons in staat om op elk tijdstip en elke plek te werken. 

De wereld om ons heen verandert continu. De problemen waar mensen op hun werk tegenaan lopen, zijn veel complexer dan voorheen. Creativiteit en samenwerking worden gezien als de sleutel tot succes.

   

materialen.jpg

1. Diversiteit in materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen in de werkomgeving nam al toe in de afgelopen jaren. Daarnaast is een trend zichtbaar in het combineren van diverse materialen in dezelfde ruimte. Bijvoorbeeld combinaties van hout, beton en steen, maar ook wol, touw en velours. De reden? Het gebruik van verschillende materialen en oppervlaktes stimuleert onze zintuigen en maakt een ruimte interessanter.

 

  flexibele_indelingen.jpg

2. Flexibele indelingen

Bedrijven en orgasinaties veranderen steeds sneller. Flexibele indelingen en meubilair dat makkelijk verplaatsbaar is zorgen er voor dat de werkomgeving zich aan kan passen aan de behoeften van de gebruikers.

 

technologie.jpg

3. Geïntegreerde technologie

Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven. Ook op het werk stellen we steeds hogere eisen aan de technologie. Het integreren van technologie in de werkomgeving zorgt er voor dat werknemers slimmer en sneller kunnen werken.

Denk hierbij aan schermen voor presentaties, videoconferenties, draadloze opladers, data sharing en sensor technologie.

 

niet_conventionele werkplek.jpg  

4. De niet conventionele werkplek

Werken gebeurt niet alleen meer achter het bureau of in de vergaderruimte maar steeds meer in open, universele ruimtes. Deze trend gaat samen met het meer informele karakter van de werkomgeving. Een niet conventionele werkplek biedt medewerkers de mogelijkheid om flexibel te werken en kan de productiviteit verhogen. Technologie zorgt er voor dat deze onconventionele werkplekken de medewerkers ondersteunen in hun werk.

 

biophilic.jpg  

5. Biophilic design

Een trend die in 2018 verder doorzet is biophilic design. Biofilie is de ‘liefde voor het leven of levende systemen’. Het is onze inherente menselijke band met de natuur. Binnen de kantoorinrichting zien we steeds meer natuurlijke elementen zoals dakterrassen, watervallen, moswanden, verticale tuinen en scheidingswanden van natuurlijke materialen.

 

thuis.jpg

6. Thuis voelen op kantoor

Nu generatie Y en generatie Z een steeds groter deel uitmaken van de werkbevolking verandert ook de werkomgeving. De scheiding tussen werk en prive wordt steeds kleiner. Dit vertaald zich ook naar de werkomgeving die steeds informeler wordt. 

 

experience.jpg  

7. Design for experience

Technologie heeft een grote impact op onze manier van leven. Dit is ook terug te zien in onze manier van werken. Organisaties focussen zich steeds meer op het creëren van unieke, positieve ervaringen vanaf het moment dat werknemers het kantoor binnen stappen. Positieve ervaringen leiden tot grotere betrokkenheid binnen de organisatie en geven een bepaald doel aan de organisatie.

 

ontspanning.jpg

8. Ontspanning en uitrusten

Hard werken wordt gecombineerd met relaxen op z’n tijd. Bedrijven houden hier rekening mee door speciale ruimtes in te richten waar medewerkers even kunnen relaxen of zich juist kunnen concentreren op een belangrijke taak.

 

coworking.jpg

9. Co-working office als inspiratie

Samenwerking tussen verschillende organisaties wordt steeds belangrijker. Deze trend gaat samen met de opkomst van co-working offices. Deze kantoren hebben een open en informeel karakter, bevatten unieke design elementen en hebben een grote aantrekkingskracht op jongeren. Co-working offices zullen in 2018 dienen als inspiratie voor bedrijven. Flexibele indelingen, het stimuleren van sociale interacties en een  ‘relaxte’ cultuur zijn elementen die terug te vinden zijn in de werkomgevingen.

 

creativiteit.jpg

10. Creativiteit

Creativiteit op de werkvloer blijkt een belangrijke bijdrage te leveren aan het gevoel onder werknemers betekenisvol werk uit te voeren. Daarnaast stimuleert het innovatie en groei bij bedrijven. De problemen waar mensen op hun werk tegenaan lopen, zijn veel complexer dan voorheen. Dat vereist een nieuwe manier van denken en een compleet ander werkproces.

 

 

Download onze handige infographic hier.

 

 

terug naar overzicht