Middels dit bericht informeren wij u over een belangrijke wijziging in ons privacy beleid. Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Uw privacy staat bij ons hoog in het vaandel en we doen er alles aan om uw gegevens veilig te bewaren. Om meer te weten te komen over hoe wij uw gegevens ontvangen, gebruiken en opslaan, verwijzen wij u naar het Privacy Statement op onze website.
+31 70 390 95 90 Treubstraat 1 G 2288 EG Rijswijk

Trends op het gebied van kantoorinrichting in 2019

Ambius, het grootste bedrijf ter wereld op het gebied van interieurbeplanting heeft onderzoek gedaan naar de trends op het gebied van kantoorinrichting in 2019. In 2018 lag de nadruk op het ontwerpen van creatieve en innovatieve werkomgevingen. Deze trends zullen zich verder ontwikkelen in 2019 waarbij werkplezier en geluk een prominente rol zullen innemen. Daarnaast blijven duurzaamheid, biophilic design en gezondheid een belangrijke rol spelen. Lees hieronder de trends van 2019. 

 

Laddawn155-Jackson-Devenns-MA-©Keitaro-Yoshioka-16.jpg

 

1. Unieke ervaringen

De eerste trend die we zullen zien is een verschuiving naar het creëren van unieke, positieve ervaringen in werkomgevingen. Het ontwerp van dit soort ruimtes is gericht op de ontwikkeling van welzijn en groepsgevoel voor iederen binnen de organisatie. Een aantal elementen die je kunt vinden in dit soort ruimtes zijn: yoga en meditatie ruimtes, looppaden, klimmuren, mini theaters, gaming rooms, etc.

 

Free-Range-Cohab-Spaces-1.jpg

 

2. Open samenwerkruimtes

In 2018 zagen we een grote toename van Coworking spaces. Het succes van deze werkomgevingen is grotendeels toe te wijden aan het informele karakter en de vele interacties die tussen werknemers ontstaan. 

Deze trend zal zich doorzetten in 2019 waarbij de muren grotendeels verdwijnen. Hierdoor ontstaan flexibel in te delen ruimtes die in elkaar overvloeien. Denk hierbij aan multifunctionele vergaderruimtes, licht en verplaatsbaar meubilair, verplaatsbare room dividers en een koffiebar.

 

gusto-gensler-interiors-office-san-francisco-california-usa_dezeen_2364_col_1.jpg

 

3. Oud ontmoet nieuw

Onder andere door de stijgende huurprijzen krijgen steeds meer oude gebouwen een nieuwe bestemming. Oude fabrieken worden omgebouwd tot kantoorruimtes waarbij de bestaande karakteristieken van het gebouw behouden blijven. Hierdoor ontstaat een mix van tijdloze karakteristieken en moderne technologie. 

 

18-0106961-2.jpg

 

4. Biophilic design

Biophilic design is een trend die de laatste jaren steeds verder in opkomst is. Deze ontwikkeling zal zich verder uitbreiden en als standaard worden gezien. Denk hierbij aan plantenwanden, moswanden, potplanten, bomen, watervallen, etc.

 

 

 

terug naar overzicht