Middels dit bericht informeren wij u over een belangrijke wijziging in ons privacy beleid. Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Uw privacy staat bij ons hoog in het vaandel en we doen er alles aan om uw gegevens veilig te bewaren. Om meer te weten te komen over hoe wij uw gegevens ontvangen, gebruiken en opslaan, verwijzen wij u naar het Privacy Statement op onze website.
+31 70 390 95 90 Treubstraat 1 G 2288 EG Rijswijk

Medewerker aan het woord

We nemen een kijkje achter de schermen bij Profile Project. Wie is Brian Kuper en hoe ziet zijn werkdag eruit?

 

Wat houdt je functie in?

“Ik ben projectmanager en binnen Profile Project is dat behoorlijk breed. Deels ben ik bezig met acquisitie en onderhoud ik bestaande contacten. Maar ik regel ook inkoop, offertes en projectbegeleiding. Die variatie vind ik vooral ook erg leuk. Profile Project is een kleine en platte organisatie dus je hebt gedeeltelijk de vrijheid om zelf je eigen functie vorm te geven en verantwoordelijkheden naar je toe te trekken.” 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Erg afwisselend. Sommige dagen ben ik vooral bezig met klantbezoeken. Dan zit ik op kantoor offertes uit te werken en de volgende dag ga ik kijken bij een project. Maar ik overleg natuurlijk ook veel met onze ontwerpers. Ik ben de schakel tussen onze klanten en ons ontwerpteam.”  

En een schakel tussen ontwerp en aannemers?

“Ja, inderdaad! Er is altijd een leuk spanningsveld tussen onze enthousiaste ideeën voor klanten en de praktijk. Namelijk: kunnen de aannemers ons ontwerp binnen planning en budget halen? Daarom ben ik ook vaak op de werkvloer zelf. Om duidelijke afspraken te maken, zodat iedereen weet waar hij aan toe is.” 

Hoe ben je in dit vak terechtgekomen?

“Ik heb een managementopleiding economie en recht gevolgd. Aangezien ik altijd al geïnteresseerd was in de bouw heb ik binnen mijn opleiding ook makelaardij erbij gedaan. Door mijn afstudeerproject ben ik eigenlijk steeds meer geïnteresseerd geraakt in inrichting en vastgoed. Daarna heb ik een tijd lang in de retail gewerkt. Erg leuk, maar op een gegeven moment wilde ik meer variatie. In retail moeten winkels toch vaak aan hetzelfde concept voldoen. Dus wilde ik iets anders en mijn horizon verbreden. In deze rol kan ik veel meer creativiteit kwijt. Inmiddels heb ik zoveel ervaring opgedaan dat ik ook veel bouwkundige kennis heb. Maar natuurlijk ook veel productkennis. Dat is ook nodig om klanten goed te kunnen adviseren.” 

Hoe doe je dat?

“Ik laat klanten het liefste bij Profile Project langskomen. Ons kantoor is eigenlijk een grote showroom waarin we zelf alle producten en oplossingen testen. Zo weten we precies wat de voor- of nadelen zijn en kunnen we goed advies geven. We merken dat klanten het vaak lastig vinden om een platte tekening te kunnen lezen. Wij hebben daarom een ruimte met fijne bioscoopstoelen waarin zij met een VR-bril door hun nieuwe kantoorruimte kunnen lopen en zo alvast kunnen ervaren wat voor effect de producten en oplossingen hebben. Op die manier kunnen ze zich heel goed een voorstelling maken van het ontwerp.”   

Wanneer is een project voor jou geslaagd?

“Dat is simpel: als de klant tevreden is. Maar vooral als je ziet dat een ontwerp functioneel en mooi is en dat medewerkers echt beter hun werk kunnen doen. We zien dat er steeds meer wordt overgegaan op activiteit gerelateerd werken. Daarop wordt de inrichting aangepast. Recent wilde een klant van ons dat ook, maar dat werd aanvankelijk nogal argwanend ontvangen door medewerkers. We hebben daar presentaties gegeven om hen mee te nemen in het ontwerp en concept. Langzaam merkten we dat ze er meer open voor gingen staan. Toen ik laatst langsging, was het geweldig om te zien dat alle werkvormen ten volle werden benut. Er stond iemand in de belcel, aan de aanlandtafels werd gewerkt, de concentratieplekken werden benut en in de lunchruimte werd gewerkt en gesocialized. Dan zie je dat wat we met zijn allen hebt bedacht echt nut heeft gehad.” 

Ben je zelf ook veel met interieur bezig?

“Nou, eigenlijk wel ja. Noem het beroepsdeformatie, maar ik ben er wel veel mee bezig. Ik vind het leuk om ook thuis dingen te veranderen. Mooie producten aan te schaffen en een fijne sfeer te creëren. En ervoor te zorgen dat het een mooi geheel wordt, geen ratjetoe van spullen. Ja eigenlijk wel zoals in mijn werk.” 

terug naar overzicht