Middels dit bericht informeren wij u over een belangrijke wijziging in ons privacy beleid. Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Uw privacy staat bij ons hoog in het vaandel en we doen er alles aan om uw gegevens veilig te bewaren. Om meer te weten te komen over hoe wij uw gegevens ontvangen, gebruiken en opslaan, verwijzen wij u naar het Privacy Statement op onze website.
+31 70 390 95 90 Treubstraat 1 G 2288 EG Rijswijk

2020: het jaar van de medewerker

2020 is begonnen en dit jaar zullen we meer dan ooit zien hoe belangrijk de werknemer bij bedrijven gaat worden. We zitten namelijk midden in een war for talent en dat houdt in dat het steeds moeilijker wordt om goede mensen te vinden, binnen te halen en vooral ook vast te houden. Dus wordt het essentieel je medewerkers als echt kapitaal te zien. En hen ook zo te behandelen.

Gezonde en productieve medewerkers
Hoe doe je dat dan? Allereerst is het natuurlijk van belang een goede balans te creëren tussen werk en privé. En een goed salaris is ook geen overbodige luxe. Maar kantoorinrichting kan zeker een cruciale rol in het werkgeluk van medewerkers spelen. Want wie de hele dag in een fijne, gezonde en inspirerende werkomgeving zit, zal productiever en gelukkiger zijn dan een medewerker die dagelijks in een klein hok onder tl-verlichting moet werken. De tijd van saaie kantoren is gelukkig echt voorbij. We zien tegenwoordig businesscenters, shared workplaces en ontspanningsruimten. Want naast hard werken, moet er ook voldoende ruimte zijn om onder het genot van een goede kop koffie even te relaxen met je collega’s. Of in je eentje natuurlijk. Medewerkers vinden dit tegenwoordig overigens geen luxe, maar een vereiste. Ook daarin zie je hoe essentieel een goede balans tussen werk en ontspanning is.

Groene jungle
Naast het feit dat medewerkers een inspirerende werkplek als normaal beschouwen, toont ook divers onderzoek aan dat het bijdraagt aan een betere gezondheid en meer vitaliteit. Dus wordt steeds meer de nadruk gelegd op ‘healthy spaces’. Plekken waar genoeg zuurstof en daglicht is, waar medewerkers hard kunnen werken en ook kunnen ontspannen en waar planten een prominente plek in de kantoorinrichting innemen. Dat laatste gaat overigens verder dan een paar kantoorplanten in de ruimte zetten. Er worden met moswanden, plantenwanden, bomen en zelfs watervallen bijna complete jungles nagebootst. Want ook groen heeft een positieve uitwerking op de werknemer.

Succesvolle bedrijven
Profile Project werkt al ruim 35 jaar voor diverse klanten. Het valt ons elke keer weer op dat bedrijven waarbij concentreren, samenwerken, socializen, uitrusten en leren in balans zijn, vaak erg succesvol zijn. Dus laten we in 2020 vooral de medewerker in het zonnetje zetten. Zodat hij of zij in een gezonde, inspirerende en prettige omgeving volledig tot zijn of haar recht kan komen. Want een vitale werknemer, daar wordt iedereen blij van.

foto-Marc.jpg

Marc de Vries, Creative Director Profile Project B.V.

terug naar overzicht