Middels dit bericht informeren wij u over een belangrijke wijziging in ons privacy beleid. Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Uw privacy staat bij ons hoog in het vaandel en we doen er alles aan om uw gegevens veilig te bewaren. Om meer te weten te komen over hoe wij uw gegevens ontvangen, gebruiken en opslaan, verwijzen wij u naar het Privacy Statement op onze website.
+31 70 390 95 90 Treubstraat 1 G 2288 EG Rijswijk

Stichting Vervangingsfonds en Participatiefonds / Willemswerf Rotterdam

Stichting Vervangingsfonds & Participatiefonds is recent de trotse huurder van de 2etage van de markante Willemswerf in Rotterdam geworden. Profile Project tekende voor het duurzame ontwerp en de realisatie. 

 

Op een prominente plek aan de Maasboulevard heeft Stichting Vervangingsfonds & Participatiefonds onlangs zijn intrek genomen op de 2e etage van de Willemswerf. De reden voor de verhuizing was simpel. Het oude pand bij de Blaak was te klein geworden en zou bovendien uiteindelijk worden gesloopt. Hoog tijd voor een nieuw kantoor. Met de verhuizing naar een nieuwe locatie ontstond bij Stichting Vervangingsfonds & Participatiefonds ook de wens een nieuwe en moderne werkwijze te implementeren. Een werkwijze waarbij samenwerking tussen collega’s wordt gestimuleerd in een dynamische en transparante omgeving. In het oude pand had elke medewerker een eigen kantoor, wat interactie niet altijd ten goede komt. Een nieuwe werkwijze en nieuwe kantoorinrichting moesten daar verandering in brengen. Profile Project werd ingeschakeld voor het complete ontwerp, de realisatie en het projectmanagement van de vloeroppervlakte van 1.235 m².  

 

Interactie stimuleren 

Het ontwerp heeft Profile Project aangepast aan de nieuwe en moderne werkwijze die Stichting Vervangingsfonds & Participatiefonds voor ogen had. In plaats van afgesloten ruimtes ontmoeten de veertig medewerkers elkaar nu in een grote open ruimte of in een van de vele overleg- of werkplekzones. Ook zijn er diverse concentratieplekken in het ontwerp opgenomen zodat zij ook ongestoord aan het werk kunnen of vertrouwelijke gesprekken kunnen voeren. Alle bureaus zijn elektrisch in hoogte verstelbaar en alle bureaustoelen zijn van alle gemakken voorzien. Ook zijn er twee moderne telefooncellen in gebruik genomen, zodat medewerkers ongestoord een telefoontje kunnen plegen. Alle voorzieningen en oplossingen worden inmiddels intensief door de werknemers gebruikt. 

 

Duurzame werkwijze

Een belangrijke wens van Stichting Vervangingsfonds & Participatiefonds bij de nieuwe inrichting was verduurzaming. En dus werkte Profile Project alleen met duurzaam gecertificeerde leveranciers en materialen. Het tapijt is bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede materialen en de wanden zijn allemaal ‘cradle to cradle-gecertificeerd’. Eerder al had de eigenaar van de Willemswerf het volledige lichtplan en klimaatbeheersing verduurzaamd. Dit ontwerp is dus een mooie, duurzame aanvulling daarop.

 

terug naar overzicht