Het kantoor is industrieel

Home Het kantoor is industrieel

Een trend in de inrichting van het kantoor is een uitstraling die meer industrieel is.

Profile Project combineert die trend in het ontwerp graag met een warme kleurstelling of een lichte Scandinavische houtlook.

Een industriële kantoorinrichting is vaak zonder plafondplaten, buizen voor bijvoorbeeld klimaat blijven gewoon in het zicht. Maar dan strak in een kleur gespoten, zwart bijvoorbeeld of wit.

Ook kenmerkend: het gebruik van hout voor bijvoorbeeld tafels, de combinatie met zwart metaal en wanden die eruit kunnen zien als de buitenkant van een bakstenen huis.

Elke interieurarchitect geeft een twist aan de wens voor een kantoorinrichting die industrieel is. Voor de ene klant worden meer de zachte kanten opgezocht door de combinatie met pasteltinten of door juist de andere kant door ook de decoratie en de verlichting wat ruwer te maken. Een goed overleg met de klant zorgt voor het juiste accent.

Profile Project maakt moodboards om de eerste keuze makkelijker te maken. Want wat is dat nu een moderne kantoorrichting? Waar kun je aan denken bij een zakelijke uitstraling of een kantoor dat een meer ontspannen uitstraling mag geven. Zonder plaatjes met referentiebeelden is het vaak lastig voor te stellen wat er kan worden bedoeld. Of blijkt de een bij inrichting modern toch een andere associatie te hebben dan een collega.

De moodboards geven alvast inspiratie en leveren leuke discussies op.

Moet het industrieel worden of gaan we toch voor modern of design.

Een interieurarchitect van Profile Project is een goede gids in het maken van een goede keuze.

Moodboard Industrieel