Be happy at the office

Kennis Be happy at the office

Het kantoor is in het hybride werken dat we kennen een plek om te werken. Maar vooral ook om samen te zijn. Spontane ontmoetingen, een praatje bij de koffieautomaat. Het zijn interacties die ons als sociale dieren energie geven. Als werkgever kun je dat zonder veel moeite of hoge investeringen ook extra faciliteren.

Een aantal voorbeelden:

Een borrel op vrijdag sluit de werkweek mooi samen af. Even tijd om alvast te ontladen, terug te kijken op de week en vooral met elkaar te lachen. Hou het lekker informeel, het is goed voor het werkgeluk.

Tip: Creëer een gezellige zithoek of terras met divers meubilair zoals banken, stoelen en poefjes. Kleed de ruimte aan met karpetten, sfeerverlichting, planten en accessoires.

Bonus-tip: Non-alcoholische mixen zijn gezond, leuk en lekker (ook bij de barbecue om de start van de zomervakanties te vieren).

Sport en spel 

Bewegen op het werk is gezond voor lichaam en geest. Vitale medewerkers hebben meer plezier, zijn productiever, gelukkiger en minder vaak ziek. Ga samen naar buiten en maak een wandeling. Toch liever binnen? Maak er een leuke competitie van met een partijtje tafelvoetbal of tafeltennis. De ontspanning zorgt voor frisse ideeën en nieuwe inzichten.

Koektrommel

Een koektrommel of snoeppot is leeg voordat je het weet. Niet zo goed voor de calorieën, maar het kunnen wel de leuke onderbrekingsmomenten op een dag zijn. Bedenk ook leuke triggers wie de trommels mag (moet) vullen.

Verjaardag

Hoe erg is om op je verjaardag op je werk te komen en iedereen is dat vergeten. Zet de verjaardagen in de agenda, regel dat iemand in alle vroegte slingers ophangt en maak er samen een speciaal taart-eet-moment van.