Vijf interieurtrends

Kennis Vijf interieurtrends

De trends van 2021 zijn geen breuk met die van voorgaande jaren, wel zitten ze in een nieuw jasje. Ook in de kantoorinrichting komen ze steeds duidelijk naar voren. Vijf trends.

 

  1. Donkerblauw

De kleur is bijna niet meer weg te denken. Niet alleen voor de muren, ook voor de meubels.

Donkerblauw geeft karakter en zorgt voor originaliteit. De kleur is bovendien goed te combineren met veel verschillende kleuren voor een stijlvol of juist kleurig effect.

  1. Lichte houtsoorten

Licht hout past uitstekend in een kantoor met een rustige Scandinavische uitstraling en gaat uitermate goed samen met een meer industriële vibe. Denk hierbij aan zwart stalen details. De combinatie komt terug in meubels, de vloer en zelfs het plafond.

  1. Duurzaam modern design

Duurzaamheid en design gaan steeds vaker samen. Denk aan producten van bioplastics, gerecyclede materialen én items met een lagere impact op het milieu.

  1. Een statement piece

Less is more, dus geen overdaad aan spullen en decoratiematerialen. Maar dan mag dat less zeker een eyecatcher zijn. In projectinrichting is dat bijvoorbeeld een kunstwerk of een stijlvolle wanddecoratie. Een eyecatcher kan ook functioneel zijn, zoals een lamp. Een statement piece kan heel stijlvol, of voor een durfal wat meer over de top.

  1. Natuurlijke elementen

De natuur halen we naar binnen met veel planten. Het gebruik van natuurlijke materialen (bijvoorbeeld hout en bamboe) en neutrale kleuren geven ons ook op kantoor een natuurlijk rustgevoel.